Mistä motivaatiota kesän lenkkipoluille?

Rankkojen viimeisten työviikkojen jälkeen kesäloma tuntuu ansaitulta ja sitähän se onkin. Usea meistä haluaa palkita itsensä aikatauluttomalla kalenterilla ja rentoutua sängyn, sohvan ja aurinkotuolin pohjalla makoillen. Kun väsymys on levätty pois, siirrytään viinilasien ja oluttölkkien keskelle ja rentoudutaan niitä nautiskelemalla. Lenkkareiden jalkaan laittaminen tuntuu epämiellyttävältä ”työltä”, joka ei istu kesälomamoodiin – ja milloin sinne lenkille lopulta edes ehtisi? Listasimme muutaman yleisen tekosyyn lenkkeilystä luopumiseen kesäkuukausiksi. Veikkaamme, että päästyäsi tekstin loppuun, olet viidessä minuutissa lenkkipolulla!

”Lomalla pitää lomailla: nukkua, syödä ja juoda”

Lomalla on tarkoitus rentoutua oikein olan takaa, mutta rentoutumisen keinoihin kannattaa kiinnittää huomiota. Uni ja hyvä ravinto ovat tärkeitä, mutta siideriä pitkäaikaisemman rentoutumisvaikutuksen antaa takuuvarmasti juoksulenkki. Liikunta on omiaan purkamaan stressiä ja vapauttamaan hyvän olon hormoneja kehoosi. Kun kerrankin on aikaa, kannattaa lomapäiviin mahduttaa erilaisia lenkkejä.

”Pitää vahtia lapsia”

Lapsille pyörät alle ja lenkille. Nuoremmat kulkevat rattaissa, vanhemmat lapset itse pyöräillen. Yhteisten lenkkien suunnaksi kannattaa ottaa vaikkapa uimaranta tai jätskikiska ja eiköhän ole vauhti taattu. Aurinkoinen urheilukenttä tai laaja nurmikenttä tarjoavat nekin hyvän mahdollisuuden treeniin lasten leikkiessä kentällä.

”Päivät töissä ja iltaisin on aina menoja”

Suomen kesä on lyhyt mutta sitäkin kauniimpi. Kuka haluaa viettää ne muutamat aurinkoiset illat lenkkipoluilla, kun kerrankin voisi istuskella ystävien kanssa puutarhassa tai grillailla kaikessa rauhassa? Hyviä ratkaisuja on ainakin kaksi: tee lenkki aamulla, koska valoahan kesällä riittää tai kutsu kaveri mukaan lenkille ja päätä ilta jäätelöön puutarhassasi.

”Kun ei muutkaan”

On totta, että lenkille lähteminen vaatii kovaa omaa motivaatiota muiden jäädessä terassille istuskelemaan tai aamuisin sänkyyn nukkumaan. Älä kuitenkaan anna muiden passivoida sinua, vaan varoita jo etukäteen ystäviäsi saunalenkistä ja kerro puolisollesi hyvissä ajoin, että tulevalla kaupunkilomalla hölkkäillään aamuisin puolen tunnin aamulenkki. Voi olla, että seuralaisiltasi jää laiskuuttaan ensimmäinen lenkki tekemättä, mutta voimme vannoa, että nähdessään hyvän olosi lenkin jälkeen, riittää seuraa jatkossa!

”Ehtii sitä sitten syksylläkin”

Kesän tai edes kuukauden mittainen tauko liikunnasta ei tee kellekään meistä hyvää. Kesän herkuttelut kallistavat tilannetta entistä enemmän päälaelleen. Kesän liikkumismotivaatiota parantamaan kannattaa laatia omia tavoitteita, kuten tietty pidempi pyörälenkki, vaellusreitti tai juoksutapahtuma. Eli viimeistään nyt niceTRAIL 19.8. kalenteriin!

”Sataa vettä”

Juoksulenkki kesäisessä vesisateessa ja pulahdus valmiiksi märkänä lämpöiseen järviveteen kuuluu ehdottomasti niceTRAIL-järjestäjien Punahilkkojen suosikkiaktiviteetteihin! Kylmemmällä sadesäällä kuntosali tarjoaa oivan paikan herätellä henkiin vatsa- ja selkälihaksia.

”Aina sitä samaa juoksua”

Kesällä kutsuvat polut, kajakkimatkat, ulkoilma uima-altaat, pyöräbaanat, vaellusreitit, suunnistusmetsät, tenniskentät ja ulkojumpat. Kuntosalilta voi siirtyä ulos nurmikentälle vaikkapa juoksukuntopiirin pariin, jossa jokaisen liikesarjan välissä kipaistaan kentän toiselle puolelle. Tutut lenkkireitit vaihtuvat kesällä uusiin maisemiin kyläilyreissuilla. Maisemanvaihdoksia voi tehdä ilman kyläilytarkoitustakin hurauttamalla autolla tai bussilla puolen tunnin päähän uusille poluille, ja jopas taas kulkee.

Niin, että olikos vielä jotain syitä vai lähdettäisiinkö lenkille?

Naisille suunnattu niceTRAIL-juoksutapahtuman Tampereen Rauhaniemen uimarannalla lauantaina 19.8.2017. (http://nicetrail.fi/yleisinfo/)