Yleisinfo

NiceTRAIL on rento ja aurinkoinen polkujuoksutapahtuma, jossa pääset nauttimaan Tampereen hurmaavista polkumaisemista mukavassa seurassa juosten, hölkäten tai kävellen. Tapahtumaan voi osallistua leikkimielisesti kisaillen, nautiskellen tai omia rajoja testaten. Vuoden 2019 NiceTRAIL järjestetään sunnuntaina 25.8.2019 Tampereen Kaupissa. Tänä vuonna uutuutena on myös Miesten lähtö kello 11 ennen perinteistä NiceTRAIL-lähtöä, joka tapahtuu alkuverryttelyn jälkeen kello 12. Mukaan voit ilmoittautua täällä.

Hinnat:

  • Ennen 31.7. ilmoittautuville 15 euroa
  • 1.8. – 23.8. ilmoittautuville 20 euroa (maksukuitti mukaan tapahtumapaikalle)
  • Paikan päällä 25 euroa
  • Opiskelija- ja juoksijakorteilla 15% alennus
  • Tampereen Pyrinnön jäsenille 10 euroa

Tai kerää rohkeasti kaverit vaikka työpaikalta tai ystäväpiiristä mukaan juoksemaan, niin pääsette mukaan edullisemmin! Porukkapakettitarjousta voit kysyä osoitteesta anne.karhola(at)nicetrail.fi.

 

Tapahtuma järjestetään sunnuntaina 25.8.2019 Tampereella Kaupin urheilupuistossa, Rauhaniemen uimarannalla. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin!

Aikataulu:
10.00 Info aukeaa
10.00-11.30 Ilmoittautuminen paikanpäällä vielä onnistuu
10.00-11.30 Ennakkoilmoittautuneet (kilpa- ja kuntosarja) voivat hakea numerolappunsa

11.00 Miesten sarjan lähtö

Ennakkoilmoittautumisten perusteella miesten lähtö jää harvalukuiseksi, mutta toivomme lisää ilmoittautumisia paikan päällä, jotta saadaan tuohonkin kisaan enemmän kilpailufiilistä.

11.30 Yhteinen alkuverryttely
12.00 NiceTRAIL-startti
Noin kello 14 Palkintojenjako

Osoite on Rauhaniementie 24. Perille löydät, kun kuljet Rauhaniementietä pitkin Koukkuniemen vanhainkodin ohi. Mikäli tulet autolla, seuraa opasteita ja liikenteenohjaajamme ohjaavat sinut sopivalle pysäköintialueelle. Paikalle pääsee helposti myös pyörällä tai bussilla. TKL:n bussi numero 2 ajaa uimarannan ohi Rauhaniementietä, pois voi jäädä Koukkuniemen tai Rauhaniemen pysäkillä. Tienhaara uimarannalle on näiden puolivälissä.

Mikäli kilpailumaksu on vielä maksamatta, varaa mukaasi käteistä, meillä ei käy kortti! MobilePay-sovellus käy toisena maksutapana. Jos olet maksanut kisamaksusi vasta tapahtumaviikolla, ota mukaan maksukuitti.

Paikan päällä on kioski, josta voi ostaa kaikenlaista suolaista ja makeaa syötävää. Reitin varrella ei ole juomapisteitä, ota omat juomat mukaan reitille mikäli haluat matkajuotavaa.

Reitti:

NiceTRAIL-reitti on noin 7 km pitkä, ja se kulkee vaihtelevissa polkumaastoissa Kaupin sydämessä.  Reitti on merkitty koko matkan varrelle tiheästi laitetuilla viitoitusnauhoilla, eikä reitiltä harhautumisen vaaraa ole.

Varusteet ja peseytyminen:

Ilmainen varustesäilytysteltta löytyy uimarannalta. Varusteet ovat koko ajan valvonnassa, mutta varusteiden jättö säilytykseen tapahtuu omalla vastuulla. Juoksun jälkeen Rauhaniemen kansankylpylän saunaan pääsee numerolappua näyttämällä alennettuun hintaan.

Sarjat ja palkinnot:

Kilpasarjassa nopeimmat palkitaan ja kuntosarjassa on arvontapalkinnot osallistujille. Lisäksi molemmissa sarjoissa on arvontapalkintoja onnekkaimmille. Kaikki osallistujat saavat tapahtumassa tuotekassin, joka sisältää tuotteita ja tarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Palkintojenjako alkaa n. kello 14 kun kaikki osallistujat ovat suorittaneet reitin.

Alla on ratamestarin kuvaus reitistä.

Nice Trail rata 22062015-01

”Reitti kulkee enimmäkseen poluilla (6 km) sisältäen muutamia siirtymävälejä ulkoiluteitä pitkin (yht. n. 1,2 km). Ulkoilutiet ovat hiekkapohjaisia ja polut enimmäkseen kapeita luonnonpolkuja sisältäen juuria, kiviä ja ja muutaman kymmenen metriä myös kalliopohjaa. 7,2 km:n reitti kiertää Kaupin kallioilla, metsissä ja rantamaisemissa.

Reitin alussa on noin 200 metriä pitkä loivasti nouseva (n 15m) ulkoilutieosuus. Tämän jälkeen siirrytään noin 500 metrin polkuosuudelle Kaupin vesitornin rinteeseen. Tällä polkuosuudella on sekä hyväkulkuista että jo hieman juurakkoisempia ja kivikkoisempia osuuksia. Polkuosuuden jälkeen on noin 300m ulkoilutieosuus Kaupin Kuntokolmosta pitkin, joka sisältää pienen nousun, jyrkän laskun ja jälleen pienen nousun alittaen Kaupinpuistonkadun. Kaupin jalkapallokenttien vierestä jatketaan Tuomikalliolle ja Pirunvuorelle nousevalle kapealle polulle. Tällä noin kilometrin mittaisella nousua sisältävällä polkuosuudella on vaihtelevasti pieniä ylä- ja alamäkiä kalliokumpareiden lomassa.

Hieman ennen Pirunvuoren huippua reitti kääntyy oikealle ja tällä noin kilometrin matkalla ei korkeuseroja juuri ole. Reitti käväisee Toimelan tiellä, josta polku jatkuu loivaan alamäkeen kohti Näsijärven rantaa. Rannalla käännytään vasemmalle ja edetään haastavaa kivikko- ja juurakkopohjaista polkua reilun kilometrin, jonka jälkeen matka etenee noin 500m ulkoilutietä pitkin kohti Kaupinojan saunaa. Ennen saunaa on hieman nousua ja saunan jälkeen lasku kohti Kaupinojan uimarantaa. Hiekkapohjainen osuus uimarannalla on noin 100m. Uimarannan jälkeen noustaan rantakalliolle, jonka kalliopohjaista polkua pitkin edetään noin 200m. Kallio-osuuden aikana kannattaa olla varovainen mahdollisen liukkauden takia.

Rantakallioilta on maaliin enää noin 600m, josta ensimmäinen 200 metriä on ulkoilureittiä ja viimeinen 300m on polkua aivan järven tuntumassa.

Tule mukaan juoksemaan yksin tai yhdessä!

FQ4A1835

Tallenna

Tallenna